Swiss premium oral care / Brezplačna dostava nad 30€!

Kako pogosto je treba zamenjati zobno ščetko?

Kdaj moramo kupiti nov šampon ali zobno pasto hitro opazimo, kako pa vemo, kdaj je čas za novo zobno ščetko?

V tem vodniku

Premočno ščetkanje zob

Morda menite, da se zobne ščetke z velikim številom ščetin, kot so na primer ščetke CURAPROX, hitreje obrabijo, vendar pa je to razmišljanje zmotno. Dejansko so ultra tanke ščetine oblikovane in preizkušene za vsakodnevno uporabo treh mesecev.

Če so ščetine na zobni ščetki obrabljene in ukrivljene že po nekaj dneh uporabe, potem morda nekaj delate narobe. Če zobna ščetka prehitro zacveti, je to pogosto posledica prevelikega pritiska in/ali napačne tehnike ščetkanja zob.

Prevelik pritisk ali napačna tehnika ščetkanja

Za pravilno uporabo zobne ščetke preberite naslednje napotke. Tako boste preprečili njeno prehitro obrabo in morebitne poškodbe svojih zob in dlesni. O pravilni uporabi se lahko posvetujete tudi s svojim zobozdravnikom ali ustnim higienikom.

CURAPROX Ortho Pocket-Set

Če ste bili pred kratkim bolni, si priskrbite novo zobno ščetko, četudi je trenutna še vedno v dobrem stanju. Dejansko je priporočljivo zobno ščetko zamenjati vsakič, ko prebolite virusno ali bakterijsko okužbo. Ne glede na to, ali ste imeli navaden prehlad ali kakšno drugo nalezljivo bolezen, ne oklevajte in si priskrbite novo.

1. Zobno ščetko zamenjajte približno na vsake tri mesece, da se izognete ukrivljenim ščetinam in kopičenju bakterij.

2. Ne pritiskajte premočno. Zobna ščetka se prehitro obrabi zaradi premočnega pritiskanja ali pomanjkljive tehnike ščetkanja.

3. Zobno ščetko zamenjajte takoj po bolezni. Po navadnem prehladu ali kateri koli drugi nalezljivi bolezni je dobro, da kupite novo. Če tega ne storite, tvegate, da se obolenje ponovi. 

Po preboleli bolezni zobno ščetko zavrzite.

CURAPROX Perio Plus+ Balance